teepee

26. srpen 2018

Když si poslechnete snové vokály mladého páru, nepřekvapí vás, že jsou Mason a Tereza považováni za jeden z největších současných objevů nezávislé scény.

Hudba dvojice teepee by se dala označit jako osobitá kombinace dream popu a indie folku. Potkává se v ní Masonova akustická kytara s Terezinou elektrickou kytarou, ale také nejrůznější samply a syntetické zvuky. V melancholických textech často najdete osobní zpovědi. Mason a Tereza se sice potkali už na střední škole, ale jejich projekt teepee vznikl až v roce 2015 v Plzni. Už během prvního roku se dočkali na domácí nezávislé scéně ohlasu díky debutové desce Albatross a v následujícím roce s trochu temnější deskou Mirrors. Kromě vlastních koncertů si zahráli teepee také například s českými kapelami Republic of Two, Luno nebo britskou Oh Wonder a projeli Evropu jako buskeři.


Rozhovor s kapelou teepee si můžete poslechnout a přečíst zde.

„Dvojice teepee se prezentuje krystalickým zasněným popem na pomezí elektroniky a písničkářství. Na první poslech jsou tady zjevné inspirace britskými elektronickými písničkáři a písničkářkami, jako jsou The xx nebo třeba Bat For Lashes. Takhle nějak si představujeme ideální sound, který by mohl zaujmout na showcaseovém festivalu. Emoce, o nichž teepee vypráví, jsou totiž univerzálně přenosné a srozumitelné,“ říká hudební redakce Radia Wave.

„Pro mě osobně dobrý koncert znamená, když člověk odchází s nějakým pocitem. Ať je naštvaný nebo nadšený nebo smutný, je to záruka toho, že se hudba člověka nějak dotkla,“ dodává kapela.

autor: Mary C
Spustit audio