Technaři rozjíždějí další akci u Velkého Krtíše

Příznivci techna si pro další akci pod otevřeným nebem vybrali Slovensko. Od včerejšího večera se na louku u vesničky Žihľava nedaleko jihoslovenského Veľkého Krtíše sjíždějí desítky lidí na technoparty SlovTek. Na místě je kontroluje policie, vážnější problémy však zatím nezaznamenala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dívka na technoparty

Dívka na technoparty | Foto: Štěpán Kotrba

Už večer dorazilo do malé vesnice na soukromou louku několik aut. Jak Českému rozhlasu přímo z místa potvrdil mluvčí policie, dopoledne bylo na místě zhruba stovka vyznavačů techna.

Každé auto policisté na příjezdové cestě zkontrolovali. Tři mladé lidi muže zadrželi a obvinili z přechovávání drog. Jeden ze zadržených, mladík ze Zlína, měl u sebe kromě marihuany i psychotropní houby.

Podle mluvčího jsou zatím účastníci technoparty ke všem pokynům policie vstřícní. Mezi technaři převažují Slováci, z cizinců se kromě desítek Čechů objevili také Rakušané a Francouzi. Další návštěvníci by měli přibývat během dne.

Na Slovensko se technaři začali postupně přesouvat poté, co česká policie před týdnem rozehnala akci CzechTek u Tachova. Na louce u Veľkého Krtíše chtějí podle dosavadních informací zůstat několik dnů.

Policisté už v průběhu týdne zpřísnili hraniční kontroly a několik aut s cizinci nevpustili do země. Chystají se také prověřit, zda jsou v pořádku všechny náležitosti kolem pronájmu pozemku, který je dějištěm SlovTeku.

Renata Havranová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme