Inspekce ministra už vyslýchá čtyři těžkooděnce z CzechTeku

Inspekce ministra vnitra dnes začala vyslýchat čtyři policisty, kteří na technoparty CzechTek bili a kopali jednoho z technařů. Jejich nadřízení z chebské policie jim už nařídili dovolenou a vyřadili je z pořádkové jednotky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní zásah na CzechTeku 2005

Policejní zásah na CzechTeku 2005 | Foto: Štěpán Kotrba

Policisté se sami přihlásili inspekčním orgánům poté, co televize odvysílala záběry jejich zákroku na technoparty před necelými dvěma týdny. Kamera je zachytila, jak bijí a kopou zadrženého mladíka.

Náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák uvedl, nyní musí vedení policie vyčkat, až proběhnou výslechy a pak rozhodne o jejich osudu. "Samozřejmě v případě, že by se provinění shledalo, není vůbec žádný problém postavit tyto policisty mimo službu," řekl Husák.

Dodal, že inspekce by chtěla celé šetření zakončit do dvou měsíců. Tak dlouhá je totiž u policie výpovědní lhůta. Vyloučila by se tak možnost, že těžkooděnci výpověď podají sami a odejdou od sboru se všemi finančními výhodami.

Inspekce ministra vnitra nyní šetří tři případy policejního pochybení na letošní technoparty. Kromě čtyř policistů je prošetřován případ zranění čtrnáctileté dívky a případ poškození automobilu s brněnskou poznávací značkou.

Martin Hromádka, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme