Paroubek jede obhlédnout místo zásahu proti CzechTeku

Premiér Jiří Paroubek se dnes odpoledne vypraví osobně na louky u Mlýnce na Tachovsku, kde se odehrál zásah proti účastníkům CzechTeku. Technoparty poslední červencový víkend policie rozehnala vodními děly, slzným plynem a dělobuchy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Několik příznivců techna rozbilo tábor na louce

Několik příznivců techna rozbilo tábor na louce | Foto: techno.cz

Podle mluvčí premiéra Lucie Orgoníkové se Paroubek v 15:00 sejde se starostou obce Přimda, v jejímž okolí se měla technoparty CzechTek konat, i s místními policisty.

Na schůzce se bude zřejmě hovořit o okolnostech policejního zásahu proti účastníkům technoparty. Paroubek i ministr vnitra František Bublan sklidili kritiku technařů i opozice za způsob, jakým policie akci rozehnala. Politici se hájí, že postupovali podle zákona.

Po střetu mladých lidí s policií zůstal jeden mrtvý, jehož smrt ale se zásahem nesouvisela, a desítky zraněných. Následné masové demonstrace proti postupu policie začínají prorůstat i do předvolebního boje ČSSD a ODS.

Zatímco premiér ze své dovolené jakoby vydal policii pokyn k zásahu, na stranu vyznavačů techna proti policejnímu postupu se postavili občanští demokraté, prezident Václav Klaus i bývalý prezident Václav Havel. Právě ten se dopoledne sešel s ministrem vnitra Bublanem, aby s ním celou záležitost probral.

Martin Hromádka, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme