Policie trestně stíhá organizátora CzechTeku za poškozování cizí věci

Soudní dohru bude mít technoparty CzechTek 2005. Policie trestně stíhá organizátora akce Václava Šrouba za poškozování cizí věci. Mladý muž si od firmy Italinvest pronajal na Tachovsku na přelomu července a srpna pozemek, na kterém se měla konat technoparty, kterou ale policie rozehnala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Účastník CzechTeku u policejního kordonu

Účastník CzechTeku u policejního kordonu | Foto: Štěpán Kotrba

Policisté zabránili mladým lidem v přístupu na pronajatý pozemek a ti zůstali na okolních pozemcích. Měli tak způsobit škodu za 300 tisíc korun. Šroubovi za to hrozí rok vězení nebo pokuta. Jeho advokátka Klára Slámová ale považuje obvinění za absurdní.

Jak naznačila v České televizi, žalobci by se muselo podařit u soudu prokázat, že její klient jednal úmyslně. "Pan Šroub se tohoto trestného činu nedopustil, ani se dopustit nemohl. Tento trestný čin vyžaduje úmysl a skutek. Tak, jak je popsán v oznámení o zahájení trestního stíhání, značí pouze nedbalost," vyjádřila se Slámová.

Policie se k případu zatím nevyjadřuje. Svůj zásah proti technoparty hájí tím, že účastníci setkání poškodili i přilehlé pozemky. Rozměr pronajaté louky byl podle odpůrců akce, kteří vycházejí ze zkušeností z minulých ročníků technoparty, pro očekávaný počet tanečníků malý.

Postup policie u obce Mlýnec na Tachovsku odsoudil jako nepřiměřeně tvrdý Senát. Ve středu se jím bude zabývat vláda. Policejní těžkooděnci technaře rozehnali za pomoci slzného plynu a vodních děl. Zásah si vyžádal desítky zraněných na obou stranách.

Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme