Ochránci přírody: CzechTek ohrozí chřástaly

Ochránci přírody podají do Bruselu stížnost kvůli konání technoparty CzechTek na území vojenského cvičiště Hradiště v Doupovských horách na Karlovarsku. Armáda podle Českého svazu ochránců přírody nevzala v úvahu, že v době koncertu budou vyvádět na loukách Doupovských hor mladé vzácní chřástalové polní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

chřástal polní

chřástal polní | Foto: Jan Hošek

Doupovské hory patří mezi ptačí oblasti evropské sítě chráněných území Natura 2000, mimo jiné zejména kvůli ochraně chřástalů. Akce by tak podle ekologů mohla ohrozit novou generaci ptáků.

Armáda se s technaři dohodla, že poskytne jenom pozemek na kraji vojenského újezdu, organizátoři CzechTeku se postarají o všechno ostatní, včetně zdravotnického a hygienického zajištění a úklidu odpadků. Technaři armádě za pronájem areálu zaplatí 24.000 korun.

Lenka Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme