K petici proti CzechTeku se připojují lidé z blízké obce

Další petici proti konání technoparty CzechTek na území vojenského cvičiště v Doupovských horách podepisují obyvatelé obce Lubenec na Podbořansku. Připojují se tak ke svému starostovi, který už před měsícem podepsal nesouhlasnou petici na setkání starostů v podhůří Doupovských hor. Armáda trvá na tom, že technoparty se na hranicích lounského a chomutovského okresu uskuteční.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CzechTek

CzechTek | Foto: David Němec

Úřad vojenského újezdu Hradiště už stanovil území, na němž se technoparty může konat, a také termín. Začátek akce je stanoven na 24. červenec, skončit má 7. srpna. Organizátoři očekávají účast až 30.000 lidí.

Obyvatelé okolních obcí upozorňují, že do místa konání technoparty není dobrý přístup a stovky automobilů zablokují dopravu na venkovských silnicích. První setkání se samosprávou kvůli CzechTeku si zástupci armády naplánovali až na příští úterý.

Ministerstvo obrany v červnu podepsalo s organizátory smlouvu o pronájmu pozemku na kraji vojenského újezdu. Armáda poskytne jenom pozemek, organizátoři CzechTeku se postarají o všechno ostatní, včetně zdravotnického a hygienického zajištění a úklidu odpadků. Technaři armádě za pronájem areálu zaplatí 24.000 korun.

CzechTek se od roku 1994 konal v Česku již dvanáctkrát, vždy poslední víkend v červenci a často za asistence policie. Při policejním zásahu na technoparty v loňském roce u Mlýnců byly zraněny desítky účastníků i policistů.

Martin Hromádka, David Hertl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme