Na CzechTeku dál tančí na dvacet tisíc technařů

Na technoparty CzechTek v Doupovských horách zůstává ještě na 20 tisíc lidí. Podle policie odcházejí pěší i ti, co přijeli v autech. Řada lidí čeká, až se odbourá zbytkový alkohol. Mohou si nechat udělat i test.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejmladší generace technařů

Nejmladší generace technařů | Foto: David Němec

Dopravní policisté korigují dopravu, aby nevznikaly zácpy. Zdravotníci od pátku zatím ošetřili 200 tanečníků. Nejvíce bylo vymknutých a zlomených kotníků, jedna dívka je v nemocnici s poraněním břicha po pádu do jámy, deset lidí postihl epileptický záchvat.

Poslední tanečníci musí z vojenské louky odjet do příštího pondělí. Pozemky pro technoparty pronajala armáda. Většině technařů se to líbí: "Je to lepší pro průběh celé akce a vstřícný krok od vlády," řekl Českému rozhlasu jeden z nich.

Na CzechTek ve vojenském újezdu v Doupovských horách má v druhé polovině týdne údajně navázat nelegální akce u Strakonic. Jeden z organizátorů s přezdívkou Mari ale nechtěl prozradit přesné místo, aby nezasáhla policie. Organizátoři prý očekávají až sedm tisíc lidí.

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme