Demolice mostu uzavřela v sobotu večer Strakonickou ulici u Zbraslavi. Provoz by tam měl být obnovený během neděle

1. prosinec 2019

Řidiče, kteří plánují o víkendu projíždět po dálnici D4, čekají komplikace. Silničáři v sobotu v 18.00 uzavřeli část Strakonické ulice u Zbraslavi. Důvodem je demolice mostu, který je ve špatném stavu.

Most, který ve Zbraslavi spojuje ulice Za Opusem a K Výtopně je uzavřený již od minulého týdne, Strakonickou ulici, která pod ním vede, však stále mohli do sobotního odpoledne řidiči užívat v omezeném režimu. Od 18. hodiny byla nově uzavřená i část mezi sjezdem na Lipence a mostem v Jílovišťské ulici. Objížďka směrem na Strakonice vede právě přes Lipence a Zbraslav ulicí Na Baních, kde se řidiči napojí zpátky na Strakonickou. Do centra je většina cesty stejná, ze Zbraslavi se jen na Strakonickou napojí silnicí podél Vltavy, v ulici k Přehradám.

Kdy bude Strakonická ulice znovu průjezdná, záleží na průběhu demolice. Zatím ale silničáři plánují, že by v omezeném režimu mohla auta úsekem Strakonické ulice projíždět už od nedělních 10.00, a to jedním pruhem v každém směru. Od odpolední 15. hodiny by měl provoz fungovat bez problému na obou stranách vozovky.

Na demolici by měla navázat konstrukce nového přemostění. Na základech stávajících pilířů dělníci vybudují tramvajovou konstrukci. Nový most nad částí dálnice D4 by měl být hotový do konce září příštího roku.

autor: Adam Bejšovec | zdroj: ČTK
Spustit audio