Český rozhlas připomíná rok 1968 tematickým webem i speciálním twitterovým účtem

29. květen 2018

Na příspěvky z osobního Jaroušova života upozorňuje hashtag #denik68. Rozhlasovou linku příběhu pak najdete pod označením #rozhlas.

Webovým portálem dostupným na adrese 1968.rozhlas.cz i speciálním twitterovým účtem @jarous68 připomíná Český rozhlas padesáté výročí od roku 1968. Nepůjde pouze o známou sovětskou okupaci z 21. srpna a dění v následujících dnech, ale komplexní pohled na dění před 50 lety. Web „68“ je plně responsivní, takže si ho mohou zájemci prohlížet například i na mobilních zařízeních, kde se jim automaticky přizpůsobí na velikost displeje.

Na portálu najdou zájemci například informace o tom, jaké tematické bloky se objeví ve vysílání jednotlivých stanic a jsou zaměřené právě na ohlédnutí za rokem 1968. Web přináší i dobové fotografie z popisky a představuje rozhlasové hrdiny, osobnosti spjaté s tímto obdobím. Návštěvník portálu „68“ se může ohlédnout i za tím, jak jsme žili. Připraveny jsou dobové články o Škodě 1201, Mercedesu 220S nebo pohledu do běžné československé domácnosti. Nechybí ani představení tehdejších politiků – Ludvíka Svobody, Antonína Novotného či Gustava Husáka.

„Měl bych psát komentář, ale místo toho si listuju ve 100+1.“ I to píše na Twitteru fiktivní rozhlasák Jarous68, který prostřednictvím vtipných komentářů, ale i obrázků a dobových dokumentů připomíná, jak se nám žilo přesně před 50 lety,“ uvádí Český rozhlas na zpravodajském portálu iROZHLAS.cz, který přinesl také rozsáhlý rozbor nejnovější aktivity veřejnoprávního média. Na příspěvky z osobního Jaroušova života upozorňuje hashtag #denik68. Rozhlasovou linku příběhu pak najdete pod označením #rozhlas. Za rokem 1968 by se v letošním roce mělo ještě vrátit i digitální Rádio Retro.

autor: lukpo
Spustit audio