David Deyl

25. březen 2019

David Deyl je skladatel a zpěvák s mimořádnou barvou hlasu a sugestivním podáním svých vlastních písní se silnou melodickou linkou, kterou podtrhuje hrou na klavír. Skutečný start mu přineslo debutové album Hlavolam, které vydal v roce 2009 u společnosti Warner Music Czech Republic. Jeho písně s úspěchem hrají česká i slovenská rádia.

V roce 2011 vydal David Deyl své druhé album s názvem „Zásah“ u společnosti Supraphon, na kterém vyšly velké hity Počítám a Lež a nech si lhát. V roce 2014 vydal již ve svém vlastním vydavatelství DADE Music své třetí album „V ozvěnách“. Album obsahuje 12 skladeb ve stylu klasického crossoveru, nahraných za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice pod taktovkou dirigenta Marka Štilce. Píseň V ozvěnách obdržela v roce 2015 cenu Českého Slavíka za nejoblíbenější píseň Rádia Impuls. V listopadu 2016 vyšlo čtvrté album věnováné vánoční tématice a nese název Moje Vánoce. Toto album vzniklo opět ve spolupráci se Severočeskou filharmonií Teplice a jeho pečlivá příprava trvala téměř dva roky.

V současné době se David věnuje nadále stylu classical crossover, kde umí bravurně propojit moderní a populární písně s krásou tradiční klasické hudby. Příkladem tohoto jsou písně uváděné v rámci DD Covers jako A Million Years Ago, The One and Only, Rise, Evermore, You a další. Jeho zatím poslední mimořádný projekt nese název Melodie mého srdce: Muzikál! Přípravě věnoval celý rok 2016, včetně studia v Los Angeles, kde pod vedením profesorky a operní pěvkyně Ahddy Shur každodenně vylepšoval anglickou dikci a muzikálový repertoár. Po návratu z USA se jeho hlasu pravidelně věnuje paní profesorka Magdaléna Hajóssyová, mezinárodně uznávaná sopranistka a hudební pedagožka.

Webové stránky

Spustit audio