Dramatický porod Kamby ve vysílání ČRo Leonardo

23. duben 2007

Už rok a půl sledujeme gorily nížinné v pražské zoologické zahradě a díky projektu Odhalení jsme mohli být u mnoha zajímavých situací - zaznamenali jsme například příchod nové samice do utvořené skupiny, vývoj hierarchických vztahů, růst gorilího mláděte a také dlouho očekávaný - avšak bohužel neúspěšný - porod samice Kamby.

A právě tomuto tématu se bude věnovat úterní Třetí dimenze - hodinový diskuzní pořad Českého rozhlasu Leonardo. Hosty vysílání budou lidé, kteří se na projektu Odhalení podílejí a kteří strávili onen dramatický den v pavilonu goril.

Zajímá vás, kdo první porod zaznamenal? Jak celá situace probíhala? Jak k problému přistupovali ošetřovatelé a veterináři? Jak silný zážitek to byl pro lidi, kteří sledovali Kambu ve dne v noci nejen skrze webovou kameru, takřka tři měsíce?

Vzpomínat na tzv. den D budou zoolog a popularizátor přírodních věd Martin Smrček, webeditor multimediálního webu a technický redaktor Českého rozhlasu Online Martin Prokeš a fotograf a kameraman projektu Odhalení Khalil Baalbaki.

Třetí dimenze začíná v úterý 24. 4. ve 14 hodin, naslyšenou se těší Jana Jirátová.

Besedu o komplikovaném porodu gorilí samice Kamby najdete od středy také v Rádiu na přání.

autor: Jana Jirátová
Spustit audio