Řeka, která teče pozpátku a Všehokniha

22. listopad 2018

Dismanův rozhlasový dětský soubor a Přírodní škola uskutečnily přátelské dvojpředstavení na Malé scéně Divadla Minor 5. listopadu 2018 v 18.00 hodin. DRDS vystoupil s představením Všehokniha a Přírodní škola s představením Řeka, která teče pozpátku.

Řeka, která teče pozpátku. Podle stejnojmenné knihy Jean-Claude Mourlevata.
Poetický příběh se zpěvy na pomezí pohádky a fantasy. Malý Tomek se vydává na dobrodružnou cestu za vodou, která dává nesmrtelnost. Podaří se mu překonat všechny nástrahy kouzelných lesů, luk a moří a najít zázračný pramen vody? A setká se nakonec s tajemnou dívkou Hannah, na kterou nemůže zapomenout?

Řeka, která teče pozpátku

Guus Kuijer. Všehokniha.„Tomáš viděl věci, které nikdo jiný neviděl. Nevěděl, čím to je, ale bylo to tak odjakživa.“ Tak začíná kniha nizozemského autora Guuse Kuijera, ověnčeného mimo jiná ocenění i cenou Astrid Lindgrenové. Ve „Všehoknize“ vypráví příběh malého Tomáše, který před krutou realitou tyranského otce utíká do snění a představ. Ty mu dávají naději a sílu, aby se nakonec svému otci postavil a stal se tím, čím odjakživa chtěl být, až vyroste: šťastným. Jedinečná kniha, dojemná i humorná zároveň, prodchnutá jemnou ironií a neutuchající vírou v sílu lidské vůle.“

Všehokniha
autor: Hana Novenková
Spustit audio