Benefiční koncert (nejen) s Dominicem Millerem v Pacově 2.6.2018

4. červen 2018

Dismanův rozhlasový dětský soubor srdečně zve na Benefiční koncert (nejen) s Dominicem Millerem do sokolovny v Pacově 2.6.2018 v 16.00 hodin.

Již potřetí navštíví Pacov Stingův dvorní kytarista Dominic Miller a bude to setkání velmi netradiční. V rámci svého turné s novým CD u nás zahraje benefiční koncert. Tuto akci podpoří další čeští i slovenští umělci. Uvidíte a uslyšíte Dominic Miller Trio, Dana Bártu, Dismanův rozhlasová dětský soubor, The Bladderstones, Longital, Mirka Kemela s hostem Vladimírem Javorským. Koncert je věnován dětem, které musely opustit své domovy kvůli válečným konfliktům. Výtěžek z této benefice bude prostřednictvím organizace Člověk v tísni použit na nákup drobných hudebních nástrojů pro děti ve školách na severu Sýrie.

Dismančata zapívají dvě písně. Jedou z nich je zhudebněná báseň Hanuše Hachenburga, židovského kluka a nadějného básníka, který prožil třetinu svého krátkého života za války, než ho v roce 1944 zavraždili v Osvětimi. Báseň zhudebnil Jakub Sejkora. A druhá píseň je Here Comes the Sun od The Beatles. S Dismančaty nastudoval Jakub Sejkora.

autor: Hana Novenková
Spustit audio