Michal Horáček listoval nejen Českým kalendářem

21. únor 2015

Sobotní Tobogan byl plný podmanivých textů a krásné muziky. Lenka Nová, František Segrado a Věra Nerušilová doplnili textaře Michala Horáčka.

Je tedy jasné, že hlavním tématem byla hudba a písňové texty. A zvláště pak zatím poslední velký projekt Michala Horáčka, Český kalendář.

„Jde o složitou a dlouhodobou záležitost. Dokonce snad i chápu, že v rádiích se moc nehraje. Psát verše ve formě francouzské villonské balady, což je zvláštní žánr, který je mnoho set let starý, má mnoho omezení a na vnímání je pro posluchače velmi náročný. Rozhodně to není pro každého,“ přiznal známý textař v Toboganu.

Ovšem řeč nebyla pouze o muzice. Došlo třeba na malou narozeninovou předoslavu. Šansoniérka Věra Nerušilová prozradila, že jí už brzy čeká oslava osmdesátin. „Bude to v dubnu. Koho zajímá přesné datum, prozradím, že jsem se narodila mezi dvěma zločinci. O den dříve má narozeniny Adolf Hitler a den po mně by slavil V. I. Lenin, “ skryla datum do originální hádanky a prozradila, že tím nejkrásnějším dárkem, který si nadělí, bude koncert v Malostranské Besedě.

Záznamy ostatních Toboganů najdete v iRadiu.

Spustit audio