Brexit by neměl ohrožovat svobodný pohyb po Evropě, říká Hollande

Francouzský prezident François Hollande v sobotu prohlásil, že rozhodnutí Británie opustit Evropskou unii nejspíš nebude ohrožovat zásadu svobodného evropského pohybu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský prezident François Hollande

Francouzský prezident François Hollande | Zdroj: Reuters

"Britové se rozhodli, že od nás odejdou. Tou zcela nejhorší volbou by bylo jejich rozhodnutí napadnout,“ komentuje brexit Hollande.

Podle něho by zároveň EU měla s Velkou Británií vyjednávat až do konce. „To nejhorší, co bychom mohli udělat, je také zpochybňování samotných základů Evropské unie,“ řekl Hollande.

Hollande na konferenci dodal, že ačkoli Británie odchází, měla by se i nadále podílet při obraně evropy. Velká Británie chce aktivovat článek lisabonské smlouvy o vystoupení z EU do konce března příštího roku.

Připravujeme nové referendum o nezávislosti na Británii, oznámila skotská premiérka

Číst článek

Na konferenci v Birminghamu to předminulý týden řekla premiérka Theresa Mayová. Podle ní britský parlament v budoucnosti rozhodne i o tom, jakou unijní legislativu si Spojené království po brexitu zachová.

Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme