Exkurze do světa knih

10. březen 2011

Dobrý den, vážení hosté. Dovolte, abych vás přivítal na EDSK – na Exkurzi Do Světa Knih. Děkujeme, že exkurzujete s Lemon Exkurze.

Únikové východy nejsou. Až na okna. A dveře. Házení věcí po knihách a po mně není dovoleno. Po sobě si házejte, co chcete. V případě úrazu kontaktujte nejbližší letušku.

A teď už pojďme exkurzovat. UUUUž je tu první knížka. Když pohlédnete doprava, uvidíte barevnou záři s několika postavami. To je proslulá Barva kouzel, přátelé. Úplně nalevo můžeme spatřiti prvního turistu na Zeměploše - Dvoukvítka - a po jeho pravé ruce Zavazadlo - to je ta bedna s nožičkami. Za nimi se vzdaluje takový malý stín. To je Mrakoplaš, nejzbabělejší a nejhorší mág na Zeměploše.

Teď ale rychle pohlédněte nad hlavu, protože se tam vznáší Lehké fantastično se vší lehkostí, jaké je schopno. Vykukuje tam Tethis, mořský troll, s Mocnou Drakopaní. Další postavy už znáte – Dvoukvítek, Zavazadlo a vzdalující se Mrakoplaš.

Ale pozor, upřete své zraky k horizontu, neboť se tam už přibližuje pohoří Beraní hlavy i s další knížkou – Čaroprávností. Všimněte si malého děvčátka s velkým koštětem – Eskariny Kovářové - a vysoké Bábi Zlopočasné se špičatým kloboukem – znakem čarodějek. Dále je tam velmi nadaný a samozřejmě hubený mág – Simon.

Když se pozorně podíváte do nebe, uvidíte Morta se SMRTĚM a jeho adoptivní dcerou Yssabel. Co to bylo tamhle nalevo? Oh. To je opravdu nebezpečný Osmý syn Osmého syna Osmého syna – Magický Prazdroj. Pojďme radši dál a pamatujte: BUĎTE RYCHLÍ, NEBO BUĎTE KRYCHLÍ!!!

Pro milovníky pyramid jsou na levé straně Pyramidy i s Pttepichamonem, absolventem cechu vrahů, kde je nazýván Ptepic. Slyšíte ten řev? Asi ne, ale kdybyste slyšeli, věděli byste, že patří kapitánovi městské hlídky, siru Elániovi, seržantu Tračníkovi, desátníku Noblhochovi a dobrovolníkovi Karotkovi. Ten vyzáblý člověk, který proběhl kolem vás, to je zase Mrakoplaš a za ním už vidíme Zavazadlo.

Asi bychom se měli co nejrychleji přesunout jinam, abychom unikli tomu, co honí Mrakoplaše. A jsme tu. Vítejte ve Svatém lese, neboli Holy Woodu, kde se natáčejí pohyblivé obrázky i s největším hitem historie Střed proti Okraji. Nenechte si ujít! Vystupuje tisíc slonů!!!

Bohužel už musím ukončit exkurzi, a tak pár posledních informací. Pokud se vám exkurze nelíbila, vzpomeňte, že byla zadarmo. Pokud byste chtěli více, volejte 608 759 628. Nashledanou !!!

autor: Prokop, 15 let
Spustit audio