Fantazin - Markéta Jenčková, Zoo na Nábřeží

13. červenec 2012

Prázdniny jsou v plném proudu a vy máte spoustu času na výlety. Většina z nás také ráda chodí do zoo. A tam se asi inspirovala Markéta ke své pohádce. Tak ať se vám líbí. Až si jí přečtete, vyražte také ven. Když ne do zoo, můžete jít do lesa. Tam také můžete vidět spoustu zvířátek. Pak nám o tom můžete napsat. Stačí jen kliknout na ikonu Fantazin!

Markéta Jenčková, 9 let, Zoo na Nábřeží

To byla jedna zoo, ve které žilo spoustu zvířátek.
Jako třeba krokodýl Pumpa nebo tygr Vinc z Afriky nebo třeba hrošice My Lady, která vážila 4 tuny, ale i taky vždy úchvatně poskakující a opakující opice Mandy.
Jednou ale byla Mandina klec prázdná. A protože Mandy byla jeden čas v cirkuse, nechala v kleci dopis. Její kamarádka Viola, se kterou Mandy bydlela, Mandy naučila číst. Ta ten dopis přečetla a v něm stálo: "Kamarádi, nehledejte mě, jsem v Africe! Mandy."

Ale kamarádi šli za Mandy do Afriky i s Violou, která znala cestu. Zatímco Mandy se jen cítila jako v Africe, protože právě pojídala banánovou zmrzlinu od pana zmrzlináře Banánka.
Kamarádi bloudili Afrikou a když se zeptali všech, i Mandiných rodičů, vrátili se smutní domů.

Mandy si dala ještě 3 zmrzky a šla do klece. Kamarádi už vyčkávali v klecích a smutně kouleli očima. Mandy šla domů a tam ji čekali kamarádi.
Byli štěstím bez sebe a hrošice My Lady zatančila krásný irský tanec. Všichni oslavili Mandyin návrat z Afriky.

autor: Lenka Kupková
Spustit audio