Florbalisté Liberce chtějí zlepšení, pomoci k tomu mají netradiční metody

6. srpen 2014

Stejně jako většina sportovců, kterým sezona začíná až na podzim, jsou i florbalisté v jednom kole. Absolvují totiž letní přípravu. Extraligové mužstvo FBC Liberec není výjimkou.

Na severu Čech zkoušejí, jak kvalitními tréninky konečně nastartovat tým k lepším výsledkům v následující sezoně. A zvolili trochu netradiční metodu.

„Léto pro nás, stejně jako pro ostatní týmy, obnáší zejména fyzickou přípravu. Letos jsme však přistoupili k tomu, že hráče necháváme hrát hodně i s hokejkami i během letní přípravy, díky čemuž nevyjdou ze cviku. A doufáme, že to přinese své ovoce,“ popisuje hlavní trenér mužského A týmu Lukáš Nesměrák novinku, na kterou nejsou hráči až tak zvyklí.

Jestliže se ale výsledky v sezoně alespoň částečně odvíjejí od letní přípravy, byl nejvyšší čas začít něco dělat jinak. Už tři sezony po sobě totiž nezasáhli Liberečtí do vyřazovacích bojů.

„Umístění, které by se mi líbilo, by bylo osmé místo. Bude to těžké, ale s tímto umístěním bych byl určitě spokojen,“ vyjádřil trenér Nesměrák své cíle k nadcházející sezoně.

Jak sám říká, nebude to nic lehkého. I proto, že pod Ještěd se zvučná florbalová jména zrovna nehrnou.

„V týmu se nic zásadního nestalo, dlouhodobě se nám nedaří přitáhnout posily, protože finanční situace v Liberci není úplně růžová. Naštěstí máme dostatek nadějných juniorů, které zapracováváme do týmu.“

Do extraligových bojů tedy FBC vyrazí s hodně mladým kádrem - to pro trenéra znamená kupu práce i trpělivosti. Ovšem nedá se nic dělat, v Liberci jsou odkázáni na své vlastní zdroje.

„Naše práce je těžší v tom, že si nemůže přivést dva nebo tři špičkové hráče jako ostatní týmy, ale musíme pracovat s tím, co máme,“dodává Lukáš Nesměrák. Jestli netradiční metoda tréninku zabrala, zjistí v Liberci už tento čtvrtek, kdy sehrají své první přátelské utkání s Kladnem.

autoři: mch , David Nyč
Spustit audio