Hotel pro motorky? V Česku běžná věc

29. září 2011

Stejně jako výrobci aut, snaží se i dealeři motocyklů nabídnout svým zákazníkům odpovídající servis. Konkurence je veliká a jedním z rozhodujících faktorů je dostupnost a kvalita servisu. Poslední dobou se objevují novinky v servisních službách. Opravy bez objednání na počkání, ustájení motorky přes zimu v takzvaném hotelu pro motorky přímo v servisu a další možnosti, o kterých si mnohdy mohou řidiči aut nechat jen zdát.

Převratnou novinku pro své zákazníky připravilo tuzemské zastoupení Harley-Davidson. V Americe už běžný jev, kdy přijedete do servisu bez objednání na opravu na počkání, v Česku teprve novinka.

„Express Lane Service je služba, která se poprvé vyskytla ve Spojných státech. Jedná se o servis pro práci do jedné hodiny bez předešlého objednání – například výměna pneumatiky, montáž jednoduchých doplňků, výměna oleje, zkrátka všechno, co se vejde do jedné hodiny čistého času,“ popisuje Daniel Odehnal z Harley-Davidson.

Službu ocení motorkáři hlavně v sezóně, kdy jsou servisy motorek zahlceny a bez objednání není šance. „Představte si, že potřebujete se svým motocyklem odjet na dovolenou, ale před samotnou cestou zjistíte, že počet najetých kilometrů směřuje k výměně oleje. Například v tomto případě přijedete bez objednání, my vám olej vyměníme na počkání a můžete rovnou vyrazit,“ říká opět Daniel Odehnal.

Pokud nemáte na zimu parkování, hodit by se vám mohla služba, kterou už nabízí více motocyklových servisů – takzvaný hotel na zimu. „Dokonce nemusíte na motorce ani přijet. My si pro ni dojedeme. Pak podle zvoleného typu – buďto je to kompletní služba jako umytí, vyčištění, konzervace, uskladnění a na jaře zprovoznění – nebo si určí podmínky sám zákazník,“ popisuje způsob zimního uskladnění šéftechnik motocentra Vrbovka Ladislav Štumpa.

Hotel pro motorku na Vrbovce vyjde zhruba na 600 korun na měsíc plus samozřejmě zaplatíte za vyčištění a konzervaci motocyklu. A ještě jeden tip -pokud chcete ušetřit, nechte větší opravy motorky a nákup dílů na podzimní a hlavně zimní měsíce – je to výhodnější.

„Motocykly jsou sezónní záležitost a servisy přes zimní období mívají menší objem práce. Přes zimu tak nabízejí různé akce, zimní slevy, jak na servis, tak na náhradní díly. Pokavaď chce mít člověk klid a také kouká na ekonomickou stránku věci, je určitě čas toto volné období využít a servis navštívit,“ uzavírá opět Ladislav Štumpa

Konec motorkářské sezóny je sice díky babímu létu v nedohlednu, jenže připravit a naplánovat zimní servis se vyplatí už teď.

autor: bob
Spustit audio