Hroch Hubert odjede z Ostravy zítra

8. říjen 2012

Mladý sameček hrocha obojživelného Hubert, se kterým jsme se loučili minulou neděli, odjede z ostravské zoologické zahrady zítra, tj. v úterý 9. října, nejprve do Zoo Praha. V rámci spolupráce mezi zoologickými zahradami poskytla Zoo Ostrava tohoto hrocha zdarma pražské zoo, která jej následně odešle následující den, tj. 10. října, do Zoo Kolombo na Srí Lance.

Hroší sameček, který obohatí tamní zoo, tak zároveň napomohl k získání slonů indických pražským kolegům. V Evropské plemenné knize hrocha obojživelného, kterou mimo jiné vede ostravská zoo, je linie ostravských hrochů již nadmíru reprezentovaná, takže umístit samce v některé evropské zoologické zahradě bylo velmi obtížné. Koordinátor chovu hrochů obojživelných proto tento transport uvítal.

Na cestu se Hubert předem připravoval. Do venkovního výběhu byla minulý týden umístěna transportní bedna, aby se s ní Hubert seznámil a naučil se do ní nastupovat. Pevně věříme, že do ní nastoupí i v den odjezdu a nebude muset být uspán. Cesta tak pro něj bude mnohem lépe zvládnutelná. Pražským kolegům odveze bednu s hrochem transportní firma. Ve středu ráno pak bude transport pokračovat letecky do cíle Hubertova nového domova.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio