Český rozhlas Radiožurnál drží 2. místo na rozhlasovém trhu

8. srpen 2018

Podle aktuálních výsledků hlavního výzkumu poslechovosti rádií v ČR Radioprojekt za období od 1. 1. – 30. 6. 2018 Český rozhlas Radiožurnál posílil počet posluchačů a udržel druhé místo v pořadí stanic podle denní a týdenní poslechovosti a podílu na trhu.

Český rozhlas Radiožurnál ve sledovaném období poslouchalo v průměrném dni 936 tisíc posluchačů, což je o 28 tisíc více než v minulém období. Týdenní poslech stanice se pohyboval kolem 1 milionu 708 tisíc lidí, což je o 99 tisíc více než minule. Podíl Radiožurnálu na rozhlasovém trhu činil 11,2 %. Ve všech třech uvedených ukazatelích je Radiožurnál na 2. místě mezi českými rádii. „Jsem velice rád, že stanice Český rozhlas Radiožurnál stále drží 2. místo v poslechovosti a rád bych touto cestou poděkoval za mimořádné pracovní nasazení všem kolegům, kteří se na přípravě jejího vysílání podílejí, “ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Na dosavadním maximu je i poslech ČRo Plus s 85 tisíci denních a 139 tisíci týdenních posluchačů. Český rozhlas jako celek poslouchalo v daném období denně v průměru 1 milion 587 tisíc a v průměrném týdnu 2 miliony 592 tisíc posluchačů. Podíl ČRo na rozhlasovém trhu činí 23 %.

Spustit audio