Taťjana Medvecká a Josef Somr ovládli anketu Neviditelný herec

20. říjen 2018

Neviditelný herec, anketa Českého rozhlasu a Týdeníku Rozhlas, zná vítěze. V letošním 22. ročníku se mezi herečkami na prvních třech místech umístily Taťjana Medvecká, Blanka Bohdanová a Barbora Hrzánová. Mezi herci si stupně vítězů rozdělili Josef Somr, Norbert Lichý a Oldřich Kaiser. Cenu čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejlepší rozhlasovou hru za sezonu 2017/2018 získala Návštěva staré dámy.

V sobotu 20. října byli v přímém přenosu rozhlasového Toboganu na stanici Český rozhlas Dvojka vyhlášeni vítězové letošního 22. ročníku ankety Neviditelný herec aneb Nejpopulárnější výkon na vlnách Českého rozhlasu. Za role v rozhlasových hrách, četby na pokračování nebo účinkování v dalších pořadech, které veřejnoprávní rozhlas odvysílal v sezoně 2017/2018, bylo nominováno celkem 35 herců a hereček.

Téměř tři tisíce hlasů posluchačů a čtenářů Týdeníku Rozhlas vynesly ze 13 nominovaných hereček na první tři místa Taťjanu Medveckou, Blanku Bohdanovou a Barboru Hrzánovou. V mužské části ankety si stupně vítězů z 22 nominovaných herců rozdělili Josef Somr, Norbert Lichý a Oldřich Kaiser.

Vítězka ženské kategorie Taťjana Medvecká získala první místo v anketě již pošesté, čímž se stala nejúspěšnější herečkou v historii Neviditelného herce. Josef Somr obhájil první místo v kategorii herců potřetí. Cenu čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejlepší rozhlasovou hru pro sezonu 2017/2018 získala inscenace Návštěva staré dámy.

Hlasování v anketě o nejpopulárnější herecký výkon na vlnách Českého rozhlasu Neviditelný herec probíhalo od 30. června do 25. 2018 září prostřednictvím webové stránky Neviditelný herec a časopisu Týdeník Rozhlas. Hlasovat bylo možné ve třech kategoriích: herec, herečka a Cena čtenářů Týdeníku Rozhlas.

Spustit audio