Ježíškova vnoučata splnila další přání. Návštěvu mosteckého divadla bývalé herečce

30. prosinec 2018

Ježíškova vnoučata plní přání i po Vánocích. Čtyřiaosmdesátiletá paní Helena z Jirkova na Chomutovsku se v sobotu večer vypravila na divadelní představení.

Je totiž bývalou herečkou a vášeň pro divadlo ji neopustila ani v pokročilém věku. Do mosteckého divadla ji vzala Kateřina Loukotová.

„Do Ježíškových vnoučat jsem se zapojila už vloni a posílala jsem dárek poštou. Přišlo mi to ale takové neosobní, proto jsem hledala nějaké přání tady v okolí, abych ho mohla splnit osobně,“ začíná příběh letošního dárku dárkyně Kateřina Loukotová.

Paní Helena nepromarní jedinou příležitost k návštěvě divadla

 V přestávce představení Kráska a zvíře se paní Helena svěřila, že jí divadlo moc chybí: „Každou možnost, kterou mám, využiji k tomu, abych se do divadla dostala.“

V mosteckém divadle paní Helena také hrála, ale krátce. „Déle jsem byla v Litvínově v Docela malém divadle u Mirka Kovaříka. To byla profesionální scéna a bylo to bezvadné,“ vzpomíná.

Byla jsem zvědavá na mladé herce

S dárkyní Kateřinou se na konkrétním představení domlouvala, protože některá mostecká představení už viděla. „Zajímalo mě právě představení těch mladých. Nebyla jsem tady dlouho a zjistila jsem, jak mezitím soubor omládl,“ usmívá se paní Helena.

„Mladí jsou činorodí a pohybliví. Pokud oni spadnou, nic se neděje. To když upadne starší herec, zlomí si nohu,“ uvažuje o svých zkušenostech bývalá herečka.

Kráska a zvíře nezůstane poslední společnou kulturní akcí

Stejně jako každá pohádka měla dobrý konec, měl dobrá konec i první společný večer s Kateřinou Loukotovou. „Pokud bude babička Helena chtít, ráda ji zase někam vezmu,“ nabídlo Ježíškovo vnouče. „Samozřejmě! Já vždycky chci. Co se týká kultury, jsem nenasytná!“ dostalo se jí odpovědi od paní Heleny.

Společně pak zase vybereme nějaké další představení, slíbily si obě ženy.

autoři: Gabriela Hauptvogelová , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související