Knedlíky plněné tvarohem a zeleninou. Delikatesní kombinace

Vyzkoušejte tuto zajímavou kombinaci ingrediencí. Jedná se o jemné a velmi chutné jídlo.

Ingredience
  • 8 housek nebo rohlíků
  • 100 g másla
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • hrst polohrubé mouky
  • sůl
  • Na náplň: 200 g měkkého polotučného tvarohu
  • 1 vejce
  • ½ menšího pórku
  • 1 lžíce másla
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce pšeničné krupice
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • mletý bílý pepř, sůl

Housky nebo rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přelijeme je vlahým máslem a mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce. Osolíme, prosypeme moukou a promícháme. Hmotu necháme 30 minut odležet. Mezitím připravíme náplň. Na másle krátce podusíme na malé kostičky nakrájený očištěný pórek. Syrovou mrkev najemno nastrouháme. V misce smícháme tvaroh, vejce, nastrouhanou mrkev a podušený pórek, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Zahustíme pšeničnou krupicí a promícháme.

Těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého vytvoříme na pomoučeném vále plát o tloušťce cca 1 cm, do jehož středu po celé délce rozprostřeme ¼ náplně. Dobře uzavřeme a z každého dílu vytvoříme knedlík ve tvaru válečku. Vaříme v páře 15–20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a pomocí nitě nakrájíme na plátky. Tyto knedlíky podáváme jako přílohu k drůbežímu masu, ke smetanovým omáčkám či zadělávané zelenině. Jsou též vhodným pokrmem pro vegetariány. Můžeme je také podávat jako samostatný pokrm polité rozpuštěným máslem nebo na másle osmaženou strouhankou a doplněné různými zeleninovými saláty.

Poznámka: knedlíky můžeme vařit ve vodě, zabalené do potravinářské fólie.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko