Jedna drobná chyba

Příběh z listopadu 2013, odehrávající se v Jihlavě, vypráví o zdánlivě banálním přepadení pro pár korun, které však zapříčinilo usvědčení pachatele dosud nevyřešeného zločinu.

Středoškolský student Viktor Janeček přichází k večeru oznámit na policii, že byl ráno přepaden. Přišel sice jen o několik korun, ale rozhodl se nebrat věc na lehkou váhu. Při sepisování protokolu náhle vyplývá, že muž, kterého Viktor identifikoval jako pachatele, má na svědomí více, než jen krádež pár drobných. Jde o známého recidivistu.

K usvědčení z dalších přečinů až dosud chyběly pádné důkazy. Viktor se společně s vyšetřujícím, poručíkem Bařinkou, vydává na dlouhou cestu, na jejímž konci skončí pachatel za mřížemi.

Pětidílnou sérii „Jedna drobná chyba“ napsal Vladimír Mareček na základě skutečného případu. Identita skutečných účastníků kauzy je změněna. V roli studenta Viktora uslyšíte Štěpána Kaminského, vyšetřovatele Bařinky Pavla Doucka a vypravěčku ztvárnila Jarka Vykoupilová.

Dramaturgie: Hana Hložková
Režie: Lukáš Kopecký
Zvukový mistr: Michal Zelinka

autor: Hana Hložková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.