Kuřimská kauza pokračuje před soudem třetí den

19. červen 2008

Čtením listinných důkazů pokračuje Krajský soud v Brně v objasňování kuřimské kauzy. Kromě obsáhlých vyjádření obžalované matky týraných chlapců se objevily i skutečnosti, dokumentující pečlivou přípravu.

Mimo jiné byla řeč o údajné existenci jakési videokazety, která měla dokládat brutální sexuální zneužívání "Anne z Norska" už v jejich dvou letech. Z pátrání Interpolu také vyplynulo, že formuláře a razítko pro padělané lékařské zprávy o Aničce z Německa byly odcizeny už před patnácti léty.

Podle obhájce Barbory Škrlové Richarda Nováka je ale pro něj v tomto řízení nejdůležitější prokázat nevinu klientky při týrání nezletilých chlapců: "To je pořád takovéto tajemno kolem celého případu a nesouvisí to s mojí obhajobou. Jako advokát se k tomuto opravdu nemohu vyjadřovat."

Ze šestice obžalovaných jsou pouze tři stíhání vazebně - matka dětí Klára Mauerová, teta Kateřina Mauerová a Barbora Škrlová. Zbylí tři obvinění jsou stíháni na svobodě. Podle státní zástupkyně Zuzany Zámoravcové ale nejsou u nich k vazbě žádné důvody, ani možnost ovlivňování svědků.

autor: hol
Spustit audio