Liberec se šancí na postup přes Giurgiu nevzdává. Vyrovnat se musí s absencí Pavelky

7. srpen 2014

Jedině fantastický výkon s pomocí štěstí a bez jakýchkoli chyb udrží fotbalisty Liberce i nadále v boji o Evropskou ligu. Do odvetného utkání 3. předkola prestižní soutěže s Astrou Giurgiu dnes totiž vstoupí s výrazným hendikepem. Tím je výsledek z prvního vzájemného duelu, ve kterém Slovan prohrál na hřišti rumunského soupeře vysoko 0:3.

„Prohráli jsme na jejich hřišti 0:3, takže procenta na postup jsou na straně soupeře. My jsme se ale rozhodli, že zápas chceme zvládnout, pokusit se o malý fotbalový zázrak, porazit je a postoupit,“ přeje si Jiří Fleišman.

Liberecký kapitán zná aktuální stav dvojzápasu s Astrou, a proto správně a zcela na místě mluví o snaze sehrát čtvrteční duel tak, aby se po jeho skončení dalo mluvit o malém zázraku.

Na druhé straně ale ví, jak jít fotbalovému štěstí naproti. Kdyby se tedy proti rumunskému celku mělo hrát podle jeho not, průběh první půle by vypadal následovně: „Vstřelit brzo gól, aby znervózněli. Nejlépe do poločasu dát dva góly, to by nás posadilo na koně,“ říká Fleišman.

Liberecká přání jsou tedy daná. Teď ještě přenést touhu i chuť také na hřiště. Trenér Samuel Slovák věří, že jeho tým nepříznivý stav zvrátit může: „Myslím si, že ano. Ve fotbale je všechno možné.“

Situaci Slovákovi ale rozhodně neulehčuje absence klíčového záložníka Davida Pavelky. Ten se zranil v posledním ligovém duelu s Příbramí a na marodce doplnil Marka Jarolíma.

„Hráči, kteří je nahradí, budou hrát stejně dobře jako David s Markem,“ je přesvědčený trenér Severočechů.

Giurgiu přistupuje k odvetě obezřetně

S náskokem několika "koňských délek" a proti oslabenému soupeři tedy vstoupí Giurgiu do druhého dostihu o postup do 4. předkola.

„Čeká nás odveta, do které vstupujeme jako favorit, ale jsem přesvědčený, že se nebude jednat o jednoduchý zápas. Musíme do něho vstoupit velmi koncentrovaně. I když máme takovýhle náskok, musíme se snažit vstřelit ještě nějaký gól,“ vysvětluje trenér Astry Daniel Isaila.

Daniel Isaila neprozradil, zda hosté nastoupí v nejsilnější možné sestavě i s třígólovým střelcem z minulého zápasu, útočníkem Fataiem.

Utkání mezi Slovanem Liberec a Astrou Giurgiu začne na stadionu U Nisy v 18 hodin. Na Radiožurnálu uslyšíte reportážní vstupy, na webu zpravy.rozhlas.cz si budete moci poslechnout reportáž z celého zápasu.

autoři: David Nyč , mau
Spustit audio