Maella

3. červenec 2023

Z pokojíkové písničkářky popovou hvězdou zářící na Times Square. Michaela Charvátová aka Maella je nadějná zpěvačka, kytaristka, producentka a milovnice lynchovské atmosféry pendlující mezi Londýnem a Prahou.

Narodila se a vyrůstala v Česku, nyní žije v Londýně, kde vystudovala obor songwriting na hudební univerzitě. Po prvotním, country ovlivněném EP It Is Coming (2016) se postupně posouvala k rozmáchlejším dark-popovým produkcím, za nimiž čím dál více stála i ona sama. Do širšího povědomí ji pomohl dostat třeba singl Melting Butter, pod kterým je podepsaný londýnský producent a hledač talentů Oddbox. Jak sama říká, svého vysněného (potemnělého a až filmově atmosférického) soundu dosáhla až s aktuálním projektem Slow Burn, na němž spolupracovala se Stevenem Ansellem (Blood Red Shoes). Paralel s loňskou vítězkou Czechingu Aiko ale kromě stejného producenta a londýnského působení najdeme víc – i Maella se totiž objevila na newyorském Times Square v rámci kampaně EQUAL. Její aktuální EP nadšeně hraje BBC, předskakovala na československé tour vítězi předloňského ročníku SuperStar Adamovi Pavlovčinovi (Adonxs) a sama se letos zúčastnila národního kola Eurovize s intimní singlovou novinkou Flood.

Maella

Born and raised in the Czech Republic but currently residing in London, where she studies songwriting, Maella sprang onto the scene with a country-inspired EP It Is Coming (2016) but gradually made her way towards a much vaster dark-pop sound. Her first success was the single Melting Butter, produced by London producer and talent scout Oddbox but Maella truly reached the peak of her atmospheric sound on her last project Slow Burn, produced by Steven Ansell (Blood Red Shoes). There are many parallels to be drawn between Maella and last year’s Czeching winner Aiko. Not only do they share the same producers and reside in London, both singers have also appeared on New York’s Times Square during the EQUAL campaign. Maella’s last EP is getting airplay in BBC’s radio rotation, she opened for SuperStar winner Adonxs on his tour of Czech Republic and Slovakia and made it to the national round of Eurovision with her latest single Flood.

autoři: Filip Černý , Matěj Dvořák , Jakub Kaifosz
Spustit audio