Me First And The Gimme Gimmes

30. květen 2014

Trvalo dlouho než byli vybráni ti praví. Z osmnácti těch nejlepších, nejkrásnějších a nejhodnějších se během více než deseti let vytvořila ta nejlepší chlapecká pětice všech dob. Tak skvělá, že dostali právo to nejvýsadnější : hrát cover verze všeho, co je napadne. Dostali jméno, dostali nástroje, dostali šanci. Jsou pýchou pyšné Ameriky, jsou prostě Me First And The Gimme Gimmes.

Představitelé nejslavnějších kapel hudebního byznysu se zkoušeli udržet v tomto hudebním projektu. Byli opomenuti členové kapel Backstreet Boys, Take That či Lunetic a to hlavně z důvodu stále se snižující krásy představitelů zmíněných kapel. Milovníci a především milovnice krásných mužů stejně byli během těch několika let pohlednými těly možná už přesyceni. Billie Joe (Green Day), Tim Amstrong (Rancid), Ron Weltner (the Offspring), Brett Guerwitz (Bad Religion) nebo Lou Koller (Sick Of It All) nemohli nechat žádnou dívku chladnou.

00049749.jpeg

Po dlouhém vybírání se pětice ustálila. Vokál drží Spike, známý spíš pod přezdívkou Spike. Byl vypůjčen ze slavných Swingin Utter$, kde hraje na basovou kytaru. Pokud se neopíjí campari se sodou, hraje bowling. Jeho zlatý hlas, jak je odborníky označován, je stavebním kamenem Me First And The Gimme Gimmes (dále jenom MFATGG). Basové kytary se zhostil Fat Mike, který se jí drží i v NOFX. Protože Mike dostal od těch nejlepších hudebních kritiků echo na MFATGG, rozhodl se je vydávat na své značce Fat Wreck Chords. Kvůli jeho krkání a prdění si hodně brousil zuby na cenu akademie za slušnost a odevzdanost hudbě, bohužel ho ale předběhli jiní. Na kytaru trsá Jake 'Chris' Jackson z Foo Fighters. Říká se o něm, že je "Kasanovou" punku. On sám, ale dává přednost boxu nebo surfování. Poslední v pětici je bubeník Dave Raun bijící do bubnů i v Lagwagon. Jeho koníček je netradiční, prý rád bubnuje, a tím prý relaxuje a nabírá sílu na bubnování v MFATGG.

Snad až naši vnoučata ocení jakou tvrdou práci pro nás MFATGG vykonali. Byli to právě oni, kteří přesvědčili, že pro ně nemá Argentina brečet i v této těžké době . Ukázali nám, že oni jsou ti praví, kteří znají ten pravý Kabaret , i když je v Divokém světě . Byli to oni, kdo nám ukázali, že hity 60. let jsou doopravdy hodny prodávání v TV SHOPU pomocí kvalitně zpracovaných reklamních šotů. A nebo, že Elton John má doopravdy krásné písně, i když je zpívá převážně na pohřbech, protože oni jsou ti , kteří Píší písničky .

00049740.jpeg

I MFATGG využívají všech vymožeností hudebního průmyslu. Jestliže nahrají album v původních sestavě, na koncertě je těžko zastihnete kompletní. Nikdo nemá čas, všichni někde hrají, všichni něco mají. A hudební průmysl to nějak zamaskuje. I oni jsou nadšeni playbackem středního hudebního proudu v ČR, ale ještě si na něj moc nevěří. Snad až později. Ale fanoušci doufají a jsou trpěliví.

Mondy

0:00
/
0:00

MFATGG jsou legendou. Jsou Legendou o vášni , která v nás rozpálí dílo, které je naturalisticky impresionisticky laděné v pohledu dekadence nakonec poetisticky zobrazené, respektive ozvučené na stříbrném nosiči ve vašem přehrávači či ukradnuté empétrojce.

Wild Word

0:00
/
0:00

A nebo je to všechno jinak

00049744.jpeg
autor: jirkam
Spustit audio