HAPKA - HORÁČEK - (s Českým rozhlasem) ve Světě knihy

6. červen 2005

Letos poprvé na stánku Českého rozhlasu (při 11. Mezinárodním veletrhu Svět knihy) představilo svou produkci Vydavatelství a nakladatelství ČRo.

Upozornilo na sebe zejména v sobotu 7. května v 15.00 hod., kdy u příležitosti vydání Písniček Petra Hapky a Michala Horáčka uspořádalo autogramiádu obou autorů. Výběr jejich nejznámějších skladeb v notové podobě vyšel jako další pokračování v edici Radio-album. Oba pánové poskytovali své autogramy téměř hodinu a půl a na rozdíl od jiných stánků se fronta podpisu chtivých návštěvníků tvořila již dlouho před ohlášeným začátkem.

Po skončení autogramiády Michal Horáček řekl: "Za ta léta mě oslovilo mnoho lidí s přáním vydat naše písně v notové podobě, ale nikdy se to nakonec neuskutečnilo. Proto jsme oba potěšeni, já i Petr Hapka, že Vydavatelství Českého rozhlasu písničky v notové podobě vydalo. A dokonce, což mě zvláště potěšilo, i v Braillově písmu".

To, že se prodalo 20 sešitů Písniček bylo sice příjemné, ale především jsme chtěli vstoupit do širšího povědomí knihkupců, knihovníků a zájemců o vážnou i populární hudbu.

Spustit audio