Rozhlasové nakladatelství u nevidomých dětí

8. prosinec 2008

Šest let trvá neformální spolupráce mezi pražskou Speciální školou pro zrakově postižené Jaroslava Ježka a Hudebním nakladatelstvím a vydavatelstvím Českého rozhlasu. Setkání se uskutečnilo 8. prosince.

Při této příležitosti byly dětem předány, za přispění Knihovny a tiskárny pro nevidomé K. E. Macana, nejenom další noty v Braillově písmu, tentokrát titul "Před písničkou smekni" obsahující 20 lidových písní v úpravě Milana Dvořáka, ale také nejrůznější dárky v podobě hraček, kazet, CD.

Stalo se tradicí, že kromě těchto dárků uspořádá vždy nakladatelství pro děti koncert, který nějakým způsobem má něco společného právě s vydanými notami. Tentokrát se toho zhostili Jitka Moravcová a Milan Dvořák. V jejich podání zazněly i lidové písničky z těchto not. Atmosféra v sále byla nádherná. Bylo vidět, že děti tyto písničky znají. Zpívali skutečně všichni.

(Noty byly předány Speciální škole pro nevidomé a slabozraké Jaroslava Ježka, Konzervatoři a ladičské škole Jana Deyla a Speciální základní a mateřské škole pro zrakově postižené v Brně. A prostřednictvím slepecké knihovny si budou moci také noty vypůjčit ostatní naši spoluobčané s vadami zraku.)

Spustit audio