Naše pomoc není jednorázová. Lidé s námi rostou, říká ředitelka nadačního fondu Českého rozhlasu

18. říjen 2023

Jaké úspěchy přinesl nedávný koncert Světlo pro světlušku? Jak Světluška funguje a co ji čeká? Nejen na to odpovídala Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Benefiční koncert, který se letos konal začátkem října, rozezněl budovu Českého rozhlasu v Karlíně a posbíral krásné ohlasy. „Koncert Světlo pro Světlušku v České televizi a na vlnách Radiožurnálu je pro nás každý rok vrchol té ‚světluščí‘ sezóny. Je to příležitost, jak nejenom oslovit nové dárce, ale také poděkovat i těm stávajícím,“ říká Gabriela Drastichová.

Světluška, která pomáhá zrakově postiženým, letos slaví dvacet let. Nyní mohou lidé v Olomouci navštívit jeden z jejích projektů, kterým je Kavárna POTMĚ, kde se další díl pořadu Host ve studiu mimořádně vysílal.

Nadační fond už teď ví, co ho čeká dále. „Máme vánoční sbírku, která se koná na přelomu listopadu a prosince. Budeme plánovat příští rok, protože v nadačním fondu není možné ustrnout a zabalit práci v prosinci. A taky už přemýšlíme, kam vyrazí Kavárna POTMĚ v příštím roce. Máme v plánu i další noční běhy pro Světlušku, jeden se poběží i tady v Olomouci. Jsme už tak trošku v roce 2024,“ přibližuje budoucnost Světlušky ředitelka nadačního fondu.

Kompletní rozhovor s Gabrielou Drastichovou si poslechněte v přiloženém audiu výše.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Autor textu: Adéla Kaisrlíková

Spustit audio