Nejdivnější dopravní prostředky

3. duben 2017

Zprava dobrý - to je tento týden téma vysílání Rádia Junior! Povídáme si o silničním provozu, různých značkách a dopravních prostředcích, a teď vám jako bonus přinášíme přehled těch největších divností, kterými se kdy člověk přepravoval z místa A do místa B.

Je to loď nebo autobus?

Tímhle divným vozítkem se vozí turisté v Anglii nebo třeba v Americe. V jedné chvíli projíždějí rušným historickým centrem, a v druhé chvíli se už spokojeně plaví po řece a fotí si kačenky. Nejspíš proto se těmto výletům říká DUCK TOUR (v překladu "kachní jízda").

Tuktuk

Máme tady další divnost - tuktuk. Je to tříkolka, která se používá jako taxi třeba v Thajsku nebo Indii. Kdo by se tímhle srandovním prostředkem neprojel, že jo?

Duck Tour

Velocipéd

Nepatří tohle spíš někam do cirkusu? Ale kdepák! Na velocipédu se v minulosti skutečně jezdilo - a dokonce to bylo považováno za známku velkého bohatství. Dneska je to ale spíš známka velké odvahy. Vy byste si na něco takového sedli?

Tradiční srílanský tuk tuk

Obrácená tramvaj

Na první pohled to vypadá, že si někdo spletl nahoře a dole, a udělal omylem jízdní dráhu vzhůru nohama. Ve skutečnosti jde ale o jedinečné inženýrské dílo. Visutá dráha v německém městě Wuppertal je páteří tamní dopravy a především skvělou turistickou atrakcí!

Tanec na vysokých kolech

Na tomhle kole asi nikdo nikam nedojede

Tak tohle kolo je tady doslova jen NA PARÁDU. Dokážete si představit, že by na něm chtěl někdo odjet?

Ve Wuppertalu neměli na metro místo, a tak postavili visutou dráhu

Největší šílenost na konec

Ptáte se, co je ten divný tunel? To není vůbec žádný tunel, ale nový čínský vynález. Autobus, který se dá podjíždět! Hustý!

kolo, sranda

elevated bus.jpg
autor: Hana Lehečková
Spustit audio