Nová sportovní hala v Ostravě-Třebovicích je hotová. Sloužit začne za dva týdny

12. září 2023 07:20

Hlavně pro sálové sporty poskytne zázemí nová hala v Ostravě-Třebovicích. Stavaři jí dokončili, lidem se otevře zhruba za 14 dnů. Město za energeticky šetrnou novostavbu zaplatilo přes 80 milionů korun bez DPH.  Zázemí tam najdou profesionální sportovci i amatéři.

Moderní stavba obložená dřevem, obklopená parkovištěm a fotbalovým hřištěm, které zavlažuje dešťová voda. Tak vypadá nová hala v Třebovicích. „Přemýšlíme, že tam dáme našeho sedmiletého kluka na fotbal do TJ Sokol,“ říká Petra Sedlačíková. Žije nedaleko a doufá, že v nové hale najde vyžití pro své děti.

I když si někteří obyvatelé obvodu myslí, že tam mělo vzniknout spíše hřiště, další obyvatelce Třebovic Haně Mischingerové se sportoviště líbí. „Vím, že taková hala je pouze na Dubině a to je na opačné straně Ostravy,“ říká.

Čtěte také

Starosta Třebovic Jiří Volný (nez.) je přesvědčený, že si na halu lidé nakonec zvyknou a budou za ni rádi. „Čekáme, že bude přínosem pro třebovické občany, že se na ni budou dívat jako na dominantu a na celek, který nikomu nebude vadit,“ věří starosta.

Hala je dostavěná, má kolaudaci. Zbývá vyřešit dohodu s nájemcem. Tím bude klub volejbalový klub Blue Volley. Smlouvu dnes potvrdí městská rada, ve středu ta obvodní. „V podmínkách té smlouvy má vymezené určité hodiny, které musí ve zvýhodněné ceně nabídnout místním spolkům,“ upřesnil primátor Jan Dohnal (ODS). V Třebovicích by tak měli sportovat i lidé z blízkého centra po handicapované Čtyřlístek.

Podle primátora Jana Dohnala se město snaží dobudovat a zmodernizovat i další sportoviště. Aktuálně chystá rekonstrukci haly na Dubině. „Tu mají lidé asi spojenou s florbalisty Vítkovic. Budeme tuto multifunkční halu spravovat – odhadované náklady na rekonstrukci jsou těsně pod 200 milionů korun,“ dodává primátor.

Ostrava připravuje také stavbu nové haly pro míčové sporty, zejména pro basketbal. Známá hala Tatran v centru města má totiž v budoucnu ustoupit rozšíření Místecké ulice.

Spustit audio