O Evropskou ligu se porveme, slibuje nový trenér Slovanu Liberec

17. červen 2014

Fotbalisty Slovanu Liberec přebírá slovenský kouč Samuel Slovák, který naposledy vedl bratislavský Slovan. Pod Ještěd si s sebou přivádí také asistenta, svého krajana Jozefa Valachoviče. Oba dva liberecké prostředí znají, v klubu v minulosti působili jako hráči.

„Liberec je, jak si pamatuji, mužstvo s ambicemi. Díky dobrému závěru jara máme možnost hrát evropského poháry a chceme se o ně určitě porvat. Chceme udělat maximum, abychom uspěli,“ slíbil příznivcům Slovanu nový trenér Samuel Slovák.

V osmatřiceti letech je mladým trenérem, jako kouč fanouškům známý jen z působení ve Slovanu Bratislava. V Česku doposud působil pouze na hřišti.

„Byl bych rád, aby hráči byli jako já. Byl jsem běhavý, bojovný, takže kdyby se mi hru takhle řídit, bylo by to dobré. V prvé řadě jde o to, aby lidé měli pocit, že hráči odvedli na hřišti maximum, do toho je chci tlačit,“ plánuje nový kouč Severočechů.

Pro fanoušky je největším lákadlem nadcházející sezony možná účast v Evropské lize, prestižní soutěž ale v rozhodování nového trenéra žádnou roli nehrála.

„Když vás osloví klub, ve kterém jste hrál, kde znáte lidi a kde je kvalitní zázemí, tak poslední, nad čím jsem uvažoval je, jestli bude hrát Evropskou ligu. V Liberci jsem působil jako hráč, a to je víc, než cokoli jiného,“ připomíná Samuel Slovák své krátké hráčské působení v Liberci.

Teď, o 11 let později, spolupráci se Slovanem obnoví, i když v o dost jiných rozměrech. Slovenský trenér spolu s asistentem Jozefem Valachovičem poprvé povede trénink svého nového mužstva ve středu, kdy tým zahájí přípravu na nový ročník.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio