O soutěži Malujeme po síti

26. listopad 2013

Malujeme po síti je tradiční mezinárodní výtvarná soutěž pro děti ve věku 5-15 let. Každý rok v lednu vyhlašuje Český rozhlas nové téma, které má děti přimět k zamyšlení a také k diskusi s učiteli a rodinou. Vítězné práce jsou slavnostně vyhlášeny v červnu, zároveň s vernisáží výstavy nejhezčích prací.

Soutěže se účastní tisíce prací v kategoriích kresba a malba, rukodělná práce nebo počítačová grafika a animace. Děti svá díla zasílají z celého světa – kromě České republiky třeba z Itálie, Německa, USA, Indie, Indonésie, Polska, Rakouska, Maďarska, Turecka, Finska, Bosny a Hercegoviny, Běloruska, Litvy a Afriky, ze Slovenska i ze Švýcarska.

Dáváme šanci dětem handicapovaným, dlouhodobě umístěným v nemocnicích nebo v různých sociálních zařízeních. Soutěžní práce hodnotí porota složená z osobností české kultury (například malíři Adolf Born, Kamil Hlubuček, Igor Korpaczewski, Dino Čečo, herečka Naďa Konvalinková, hudebník Pavel Šporcl a další).

Vítězné práce jsou vystaveny nejen v originále, ale také na webu Českého rozhlasu v jedinečné galerii dětských výtvorů, kde si zájemci mohou najít i podmínky soutěže. Vernisáž výstavy je slavností, kde je připraven bohatý program pro stovky návštěvníků z celé republiky. Pro všechny děti, které mají svoji práci na výstavě, jsou připraveny pěkné dárky.

Součástí výstavy jsou výtvarné dílny, v nichž si návštěvníci mohou zdarma vyzkoušet připravené výtvarné techniky.

Obecné podmínky soutěže

Každé dítě může poslat maximálně 2 soutěžní práce. Vybrat si může ze tří kategorií: kresba, rukodělná práce a počítačová grafika. Podrobné zadání je vždy součástí pravidel pro konkrétní ročník. Díla pak ve dvou kolech vyhodnotí porota složená ze známých osobností České republiky.

Kontakt na organizátorku: Lenka Kupková, ČRo Nová média, Vinohradská 12, 120 99, Praha 2, telefon: +420 221 552 807, e-mail: lenka.kupkova@rozhlas.cz.

autor: Lenka Kupková
Spustit audio