Ochutnejte hmyzí speciality

1. srpen 2013

Nudle se švábí omáčkou, sarančata v sezamovém trojobalu, červi na česneku a další netradiční pokrmy nabídne pražská zoo již tuto neděli v rámci Dne hmyzožravců.

Přemýšlíte, jak si připravit opravdu labužnický zážitek? Stačí si dát velmi lahodné a na bílkoviny bohaté hmyzí pokrmy. Jejich ochutnávku připravili zaměstnanci Zoo Praha ve spolupráci se studenty Přírodovědné fakulty UK na neděli 5. srpna, kdy od 10 do 16 hodin, kdy proběhne již tradiční Den hmyzožravců. U Vzdělávacího centra pražské zoo budou moci návštěvníci ochutnat pokrmy například z těchto receptů:

Mouční červi na česneku
Příprava: 1 dl červů spaříme horkou vodou, necháme okapat. Na pánvi rozhřejeme olej, červy smažíme a posypeme dvěma špetkami soli a dvěma špetkami granulovaného česneku či rozmačkaným stroužkem.

Den hmyzožravců je již tradiční letní akcí v pražské zoo

Saranče v sezamovém trojobalu
Příprava: saranče spaříme, obalíme v těstíčku z vajec, soli a koření, poté ve strouhance smíchané se sezamovým semínkem. Dáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

V rámci komentovaných setkání se návštěvníci dozvědí i to, na čem si pochutná axolotl skvrnitý nebo gekončík noční, a nahlédnou do talíře hrabáčice Kvídy nebo ježka Alberta. Speciální krmení hmyzích labužníků z říše zvířat se konají v průběhu celého dne.

Den hmyzožravců je již tradiční letní akcí v pražské zoo

Program:
10.00 - Krmení hrabáčů (pavilon Africký dům)
11.00 - Krmení axolotlů (před Vzdělávacím centrem)
12.00 - Co si nosí ježek na bodlinkách? (před Vzdělávacím centrem)
13.00 - Jídelníček chameleona obrovského (před Vzdělávacím centrem)
14.00 - Co svačí čukvala a trnorep? (před Vzdělávacím centrem)
15.00 - Jak si pochutnává gekončík? (před Vzdělávacím centrem)

autor: Zoo Praha
Spustit audio