Otevírání Svatých bran v kostelích, putování k betlému a zahájení Tříkrálové sbírky

26. prosinec 2015

Zítřejší bohoslužbu (27. 12.) s otevřením Svaté brány v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na pražských Vinohradech bude sloužit kardinál Dominik Duka od 11.00 hodin. Svatou bránu při příležitosti roku milosrdenství, který v katolické církvi vyhlásil papež František, otevřou zítra i na Malé Straně v kostele u Pražského Jezulátka.

Také na známém poutním místě, v bazilice svatého Vavřince a svaté Zdislavy v Jablonném v Podještědí můžete zítra projít Svatou branou. Při bohoslužbě v 10.00 ji otevře litoměřický biskup Jan Baxant.

Na moravském Svatém Hostýně otevře Svatou bránu arcibiskup Jan Graubner. A to při mši k začátku nového roku. Sloužit ji bude ve čtvrtek 31. prosince od 23:45.

Farnost v Dobříši pořádá putování k betlému

Farnost v Dobříši na Příbramsku pořádá zítra akci s názvem „Pojďme spolu do Betléma“, tedy putování, během něhož si účastníci zazpívají známé koledy. Půjde se od kostela Nejsvětější Trojice k živým „jesličkám“ na zahradě pastoračního centra svatého Tomáše. Sraz je v 16.00.

Pozvánka na koncerty

Dnešní odpoledne na Velehradě bude patřit Hradišťanu, Slováckému komornímu orchestru a pěveckému sboru Stojanova gymnázia. Koncert začíná v 16:30.

Na Svatém kopečku u Olomouce se zase zítra od 17.00 koná koncert cimbálové muziky Danaj a Hanáckého mužského sboru Rovina.

Plzeňská a řezenská diecéze společně zahájí Tříkrálovou sbírku

Společné zahájení Tříkrálové sbírky 2016 pro plzeňskou a řezenskou diecézi se uskuteční v úterý 29. prosince v kladrubském klášteře. Do Kladrub u Stříbra zvou koledníky na zahájení biskupové František Radkovský a Rudolf Voderholzer spolu s Diecézní charitou Plzeň a Caritas Regensburg.

Spustit audio