Otevřela se solária. V Plzni je o ně velký zájem

Obchody v Česku jsou opět otevřené. S nimi i řada služeb jako například infocentra, bazary nebo solária. O ty byl hned v pondělí ráno ze strany klientů velký zájem. Na otevření v Plzni čekala řada zákazníků.

Solárium klientům značně chybělo. Jedna z prvních klientek plzeňského solária prý v pondělí ráno nemohla ani dospat, jak se těšila. „Sluníčko člověku velice chybí, a to solárko všichni potřebujeme,“ sdělila klientka Nikola, která solárium běžně navštěvuje třikrát týdně.

Solárium mělo hned první den mnoho objednávek. Také majitel se otevření už nemohl dočkat. „Těšili jsme se, ale bohužel solárka tvoří v našem sportcentru třeba 5 procent, tudíž my čekáme hlavně na otevření sportcentra,“ zmínil majitel solária Antonín Kročil.

Na znovuotevření se provozovatelé důkladně připravili

„Údržbář vyměnil trubice, vyčistil celé solárko, po každém zákazníkovi to dezinfikujeme, což je pro nás standard a všude máme dezinfekce na ruce,“ uvedl Antonín Kročil. Dezinfekce, která se v soláriu používá, funguje na všechny viry.

Každý klient, který přijde, by se měl prokázat negativním testem na koronavirus, případně by měl mít potvrzení, že nemoc prodělal a má dostatek protilátek. Zatímco se od pondělí mohou lidé opalovat v soláriích, další součásti sportovního centra, jako je například fitness, musí být ještě zavřené.

autoři: Karolína Sedláková , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio