Plavecký bazén v Plzni na Slovanech stále čeká na zprovoznění tobogánu

8. prosinec 2022 19:21, aktualizováno

V plaveckém bazénu v Plzni na Slovanech už od konce letošního června nefunguje tobogán. Dočkáme se v dohledné době jeho znovuotevření?

Tobogán je uzavřen z důvodu narušení statiky konstrukce skleněného obalu. Ten je třeba kompletně vyměnit a při té příležitosti dojde k výměně podlahového vytápění, vytápění tubusu a vchodových a východových dveří. Aktuálně probíhá rozebírání konstrukce zvnějšku, dokončení je plánováno na březen roku 2023.

Zásadní rekonstrukcí prošel letos také bazén na Lochotíně, který se nyní pyšní kompletně novým zázemím pro návštěvníky, novou recepcí, šatnami, sprchami a odbavovacím systémem s virtuálním turniketem. Tento bazén čeká ještě výměna části oken.

Návštěvnost je vysoká, čeká nás zdražení vstupného?

Jak uvedl ředitel Plaveckého areálu města Plzně Tomáš Kotora, po boomu, který následoval po zrušení covidových opatření, je aktuálně cítit určité ochlazení návštěvnosti. I tak ale do plzeňských bazénů zavítá více než 2 000 návštěvníků denně, přičemž před pandemií jich bylo zhruba 1 400.

A jaké jsou plány ohledně zdražení vstupného v návaznosti na stoupání cen energií? „Zatím o zvýšení ceny nepřemýšlíme. Vodu odebíráme z plzeňské vodárny, odsud máme informaci, že se zdražovat nebude. Elektřinu máme zastropovanou do konce příštího roku. Otazník se vznáší nad teplem, o jehož ceně bude ještě jednat zastupitelstvo, ale případné zvýšení nákladů bychom měli pokrýt z přebytku z hospodaření,“ uvedl Tomáš Kotora.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio