Praha 4 rozšiřuje parkovací zóny. Nově začínají platit v Krči a Braníku

2. prosinec 2019 10:09

Pokud parkujete v Praze 4, musíte od pondělí počítat s dalšími místy, kde za něj zaplatíte. Doteď fungovaly především v okolí stanic metra a zastávek autobusů, nyní už placená stání sahají až k Jižní spojce.

Čáry, které vyhrazují placené parkování, namalovali silničáři již během podzimu. Od pondělka budou muset řidiči parkování za nimi zaplatit. Nově k placeným částem přibyl i zbytek Podolí.

„Podolí bude již celé v zóně, dále také část Braníku, část Krče od Jižní spojky na sever a zbytek Michle. V podstatě vše, co je od Jižní spojky na sever směrem k centru bude od pondělí 2. prosince v zóně,“ řekl místostarosta Prahy 4 Zdeněk Kovařík.

Během listopadu se k rozšíření placených zón parkování připojila i Praha 5 a Praha 6. V páté městské části řidiči platí na Cibulce, v Košířích, na Černém vrchu, Šalamounce a Farkáni. V metropoli tak přibylo 2500 placených míst.

Praha 6 přidala parkovací zóny na Dědině, části Hanspaulky, Baterie a taky části Ořechovky. Tady by měly nové zóny přibývat postupně až do jara.

autoři: Adam Bejšovec , jp
Spustit audio