Prezident se bude s premiérem setkávat pravidelně každý měsíc

Pravidelně jednou do měsíce se chtějí vidět premiér Mirek Topolánek s prezidentem Václavem Klausem. Dohodli se na tom na dnešní schůzce na Pražském hradě. Jednat společně budou také před dubnovým summitem NATO v Bukurešti, aby sladili postoje hlavy státu a vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V. Klaus a M. Topolánek

V. Klaus a M. Topolánek | Zdroj: ČTK

Na setkání v rumunském hlavním městě by se aliance měla zabývat i případným umístěním americké radarové stanice v Brdech. Do budoucna by měl také prezident zavítat na některá jednání vlády.

Důvody pro pravidelné schůzky vysvětlil premiér Mirek Topolánek: "Samozřejmě jsme si chtěli nastavit pravidla komunikace v prezidentově druhém funkčním období. Shodli jsme se na tom, že se chceme minimálně jednou měsíčně oficiálně vidět."

"To znamená, nestanovili jsme si pravidelný termín, nicméně minimálně jednou měsíčně chceme řešit problémy ve vztahu prezident - premiér, prezident - vláda atd., komunikaci o zahraničních cestách, zahraničních aktivitách i našich společných aktivitách," shrnul premiér.

Milan Kopp, Veronika Malá, Václava Vařeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme