Přímý přenos z Elsinoru

23. duben 2016

Jan Duchek

Vrchol sportovní shakespearovské sezóny živě.

TEXT HRY:
Komentátor 1: Vážení posluchači, hlásíme se vám živě z hradu Elsinor.
Komentátor 2: … Gertruda na Claudia, Claudius na Gertrudu, a pozor Král zůstává nehybně ležet na zemi, to není dobré, evidentně bude nutné střídat… Byl to faul nebo nebyl?
Komentátor 1: Hamlet se tam ještě pokouší hrát divadýlko… ale teď už pozor na Hamleta, který provádí nečekaný výpad, Polonius je však v závěsu, situace je teď trochu nepřehledná je tam skrumáž, co nám z toho jen vypadne… a vypadl nám Claudius! Ne, není to Claudius, je to Polonius.
Komentátor 2: Gertruda počítá do deseti, jedna, dvě, tři… ale Polonius nevstává…
Komentátor 1: Hlavní aktér dnešního dramatu Hamlet už se zatím rychle vrací zpátky do útoku, cestou si ještě ohmatává lebku a hledá Ofélii, která mezitím poněkud utonula v nepřátelském obležení.
Komentátor 2: Hamlet tedy musí jít sám, proti němu Laertés. A vypadá to na souboj jeden na jednoho, je to na ostří meče… Aj! to byl jedovatý výpad… a následuje nepříjemné střetnutí, Laertes s Hamletem oba padají, zřejmě se vzájemně zranili.
Komentátor 1: Domácí pískají a skandují na adresu Claudia, aby se šel bodnout. Ze střídačky to pozoruje již evidentně otrávená Gertruda a hra končí, neboť na scéně už není nikdo, kdo by hrál.
Komentátor 2: Předáváme slovo zpět do studia.

Dramaturgie Klára Novotná
Režie Vít Vencl
Mistr zvuku Tomáš Gsöllhoffer
Zvuková spolupráce Petr Šplíchal
Produkce Dana Reichová

Osoby a obsazení:
Komentátor 1 Michal Jurman
Komentátor 2 František Kuna


>> Zpět na hlasování

autor: Jiří Duchek
Spustit audio