První rok první dámy. Dokuseriál o tom, jak se změnil život Evy Pavlové v roli manželky prezidenta

16. duben 2024

Český rozhlas Dvojka přináší svým posluchačům exkluzivní dokumentární seriál mapující první rok paní Evy Pavlové v roli manželky prezidenta republiky. Na ploše tří půlhodinových dílů seriál poodhalí, co pro ni bylo nejnáročnější, co ji příjemně překvapilo i to, jak se změnil její soukromý život.

Připravili: Ivan Studený, Magdaléna Šorelová
Dramaturgie: Daniel Kupšovský
Zvukový mistr: Dominik Budil
Premiéra: 2. 4. 2024

V úvodu prvního dílu sama Eva Pavlová říká: „Ve svém životě jsem nestála o pozornost médií, nechtěla jsem nikdy být celebritou. Během volební kampaně mého manžela mě ale oslovila má mnoholetá přítelkyně Magdaléna Šorelová, abych jí dovolila doprovázet mě s rozhlasovým mikrofonem. Souhlasila jsem. Během uplynulého roku mne doprovázela i do míst, kam se jiní novináři nedostali. Byla se mnou v zákulisí oficiálních akcí, mnohokrát jsme se sešly v soukromí a povídaly si hlavně o tom, co prožívám.“

Ač byl prvotním impulzem ke vzniku seriálu První rok první dámy okamžik nanejvýš politický, tedy zvolení Petra Pavla prezidentem, seriál samotný se politice téměř nevěnuje. Pouze na jejím pozadí nahlíží do soukromí ženy, která si svou novou roli sama nezvolila a které se zmíněným okamžikem totálně změnil život. Český rozhlas oceňuje, s jakou otevřeností a ochotou spolupracovat paní Eva Pavlová k celému projektu přistoupila.

Seriál První rok první dámy v premiéře vysílá v programové řadě Dokuseriál v datech 2., 9. a 16. dubna Český rozhlas Dvojka, vždy v 18:04. K poslechu bude také na portálu mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Dokuseriál vypráví skutečné příběhy na pokračování a jejich prostřednictvím zkoumá vybrané společenské fenomény. Každý měsíc se věnuje jednomu tématu. Poslouchejte pravidelně každé úterý v 18:04 na stanici Český rozhlas Dvojka.

Spustit audio

Související