Češi jsou romantici. Proto je to láká na Nový Zéland, vysvětluje Vlaďka Kennett

6. květen 2016

Vlaďka Kennett pochází z Karlových Varů, dnes žije na Novém Zélandu, kde působí jako honorární konzulka. Současně provozuje cestovní kancelář, věnuje se koním nebo záchranářské kynologii.

„Je to všechno skládačka, která do sebe zapadá,“ tvrdí o uvedených činnostech v rozhovoru s moderátorem Vladimírem Krocem. Na Nový Zéland ji však přivedla touha a potřeba naučit se anglicky. Nakonec, jak se ukázalo, šlo o životní volbu.

Čechů je dnes na Novém Zélandu poměrně hodně. „Češi jsou romantici. Mají rádi přírodu a outdoor, což právě tato země nabízí,“ zamýšlí se Vlaďka Kennett s tím, že má stále silnou vazbu k Česku. „Není den, kdy by člověk nevzpomínal. Mám dva domovy,“ připomíná.

Současně však připomíná, co ji na Novém Zélandu okouzlilo. „Lidé si tu na nic nehrají, i když konzum do velkých měst proniká,“ přibližuje a připomíná také bezpečnost, kterou je tato země proslulá. „Doma nezamykáme, což bych asi neměla prozrazovat. S přílivem turistů ale nikdy nevíte, kdo se kde objeví,“ dodává. Nový Zéland však podle jejího soudu stále patří mezi nejbezpečnější země světa.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: šše
Spustit audio