První český romský hip-hop na Gipsyho novém albu

6. listopad 2006

Pražský raper Gipsy ve středu 8. listopadu pokřtí svoje nové album Romano Hip Hop. Deska je produkcí Gipsyho kapely, která má název Gipsy.CZ a jedná se o první čistě romský hip-hop. Svůj směr raper určil už na svojí sólovce Ya Favourite CD-Rom a touhle deskou pokračuje, jen s tím rozdílem, že Gipsy.CZ hrají na živo. S Gipsym si o desce povídal Pavel Cyprich. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Gipsym

Nedávno jsme vás informovali o tom, jak to vypadá s koncem kariéry Syndrom Snopp. Poslední týdny kalí české vody internetu spousta nepravých informací týkajících se konce kapely Syndrom Snopp. Ta sice svoje působení na poli českého rapu uloží k ledu, ale až po odehrání předem domluvených koncertů.

00463008.jpeg

Historie kapely se píše už od roku 1997, kdy dvojice Gipsy - Smog vydala první album, jednoduše nazvané Syndrom Snopp. Druhý počin připravili na rok 2000. Ten se jmenoval Syndrom Separace. Třetí, a prozatím poslední, oficiální album dvojice prezentovala v roce 2003 s jednoduchým názvem - Syndrom Snopp III.

MC kapely Syndrom Snopp Gipsy se teď plně věnuje své vlastní kapele Gipsy.CZ. Deska Romano Hip Hop vychází pod hlavičkou labelu Indies Records 20. listopadu 2006. Křest proběhne ve středu 8. listopadu v Lucerna Music Baru. Po pražském křestu bude následovat ještě křest brněnský 22. listopadu na Flédě.

Jak nové album zní, jak zní český romský hip-hop a koho si Gipsy ve svých textech podává, si můžete ochutnat na stránkách Gipsy.CZ.

autoři: Petra Schubertová , Pavel Cyprich
Spustit audio