Lidé darovali obětem žhářského útoku na 600.000 korun

13. květen 2009
Zprávy , Zprávy

Na účtu pro oběti žhářského útoku ve Vítkově je téměř 600.000 korun. Dnes nám tuto informaci potvrdil starosta města Pavel Smolka. Peníze budou využity na nákup nového domu pro devítičlennou rodinu, která při požáru přišla o střechu nad hlavou.

Tento pátek se rodina sejde s úředníky města a realitní kanceláří, protože suma na sbírkovém kontu by už mohla být dostatečná. Zároveň je nutné co nejdříve odstranit ruiny vyhořelého domu. Podle starosty Smolky majitelé zničené nemovitosti z Německa nereagují na výzvy, takže město musí jednat samo ve spolupráci se stavebním úřadem.

"Protože to docela spěchá, tak to rozhodnutí bude nejspíš do deseti dnů, kdy by se pak měla provést ta základní demolice. To znamená shození obvodových zdí a zabezpečení toho, aby tam na nikoho nemohlo nic spadnout," dodal starosta.

Žháři na domek romské rodiny zaútočili v noci z 18. na 19. dubna. Do domu vhodili tři zápalné láhve naplněné benzinem. Tři lidé byli popáleni. Nejvíce dvouletá holčička, která stále bojuje o život v ostravské fakultní nemocnici. Při požáru utrpěla popáleniny na 80 procentech těla.

autor: mrk
Spustit audio