Policie: Žháři zaútočili na dům ve Vítkově třemi zápalnými předměty

Požár ve Vítkově způsobily tři zápalné láhve. Na základě znaleckých expertíz to dnes potvrdili vyšetřovatelé. Jakými látkami byly naplněny, zatím zveřejnit nechtějí. Na dům, kde spala romská rodina, minulý týden v noci zaútočili neznámí žháři. Dvouletá dívenka a její rodiče skončili s rozsáhlými popáleninami v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhořelý dům ve Vítkově

Vyhořelý dům ve Vítkově | Zdroj: ČTK

"Můžeme potvrdit, že do domu vlétly tři zápalné předměty. Jakou chemickou látku obsahovaly, zatím nemůžeme komentovat," uvedl mluvčí severomoravské policejní správy Miroslav Pech.

Informace policie korespondují i se zjištěním vyšetřovatelů hasičů. Ti v domě našli tři ohniska, ze kterých se plameny šířily. Výsledky chemických expertiz látky, kterou zápalné láhve obsahovaly, by měla mít policie k dispozici příští týden.

Podle Pecha se kriminalistům se přihlásili i čtyři noví svědci. "Poskytli nám bližší informace k vozidlům, která se pohybovala v době spáchání toho činu po okolí. Všechny tyto informace, které jsme dostali, samozřejmě kriminalisté vyšetřují," dodal Pech.

Policie už dříve uvedla, že v souvislosti se žhářským útokem pátrá po posádce tmavého vozu, který těsně před vypuknutím požáru kolem domku projel. Policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení a ublížení na zdraví. Prověřují i to, zda žhářský útok neměl rasový motiv.

O případu si můžete dále přečíst:
Prezident otci popáleného děvčátka přerušil trest
Požár v domě romské rodiny ve Vítkově byl založen úmyslně
Dvouletá holčička je po útoku žhářů stále v kritickém stavu
Odstupující vláda má v plánu zabojovat proti extremismu
Při požáru domu se těžce popálila dvouletá dívka, policie nevylučuje útok žhářů

Martin Hromádka, Silvie Mikulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme