Ronaldo zazářil v Lize mistrů hattrickem, Juventus vyhrál na Man. City

15. září 2015

V úvodních zápasech skupinové fáze Ligy mistrů se dařilo většině favoritů. Před domácím publikem vyhrály Benfika Lisabon, Real Madrid, PSG i Sevilla. Nedařilo se anglickým týmům. Manchester City nestačil doma na Juventus a fotbalisté United prohráli v Eindhovenu.

V dresu Realu Madrid byl opět nejvíce vidět útočník Ronaldo, který vstřelil tři góly ze čtyř gólů svého týmu, i když dvakrát skóroval z pokutového kopu. Úvodní branku zápasu s ukrajinským Šachťarem zařídil Benzema.

Při své premiéře v Lize mistrů držela Astana na hřišti Benfiky Lisabon bezbrankovou remízu do 51. minuty, ale pak během deseti minut dvakrát inkasovala. Dvougólovým rozdílem si poradili i hráči PSG se švédským Mälmo a po výhře 2:0 si přivezlo všechny body z Istanbulu také Atlétiko Madrid.

V nevýrazných výkonech pokračuje v úvodu sezony německý Mönchengladbach, který v Bundeslize prohrál všechny čtyři zápasy a v Lize mistrů inkasoval na hřišti Sevilly tři góly.

Naopak se dařilo dalšímu zástupci nejvyšší německé soutěže. Wolfsburg si v domácím prostředí poradil s moskevským CSKA, když jedinou branku zápasu vstřelil pět minut před přestávkou Draxler.

Oba týmy z Manchesteru prohrály. United v Eindhovenu, City s Juventusem

Dobře rozehrané utkání ztratil Manchester City. Vedoucí tým Premier League, který v domácí soutěži v pěti zápasech ani jednou neinkasoval, se dostal do vedení nad Juventusem vlastní brankou hostujícího Chielliniho.

Dvacet minut před koncem ale vyrovnal po ideálním centru Pogby Mandžukič a vítězství na stranu úřadujícího italského mistra strhnul devět minut před koncem nechytatelnou střelou Morata.

Bez bodového zisku se vrací z Eindhovenu i Manchester United a také druhý anglický tým ztratil jednogólové vedení, o které se postaral ve 41. minutě Depay.

V nastavení prvního poločasu totiž vyrovnal Moreno a dvanáct minut po přestávce dokonal obrat ve skóre domácí Narsingh.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:
Paris St. Germain - Malmö FF 2:0 (1:0)
Branky: 4. Di María, 61. Cavani. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). Diváci: 49.000.
Real Madrid - Šachtar Doněck 4:0 (1:0)
Branky: 55., 63. (obě z pen.) a 81. Ronaldo, 30. Benzema. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ČK: 50. Stěpaněnko (Šachtar). Diváci: 60.000.

Skupina B:
PSV Eindhoven - Manchester United 2:1 (1:1)
Branky: 45.+2 Moreno, 57. Narsingh - 41. Depay. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). Diváci: 35.000.
VfL Wolfsburg - CSKA Moskva 1:0 (1:0)
Branka: 40. Draxler. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas (všichni Nor.). Diváci: 20.126.

Skupina C:
Benfica Lisabon - FC Astana 2:0 (0:0)
Branky: 51. Gaitán, 62. Mitroglu. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). Diváci: 35.000.
Galatasaray Istanbul - Atlético Madrid 0:2 (0:2)
Branky: 18. a 25. Griezmann. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). Diváci: 41.500.

Skupina D:
Manchester City - Juventus Turín 1:2 (0:0)
Branky: 57. vlastní Chiellini - 70. Mandžukič, 81. Morata. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 50.363.

FC Sevilla - Borussia Mönchengladbach 3:0 (0:0)
Branky: 47. Gameiro z pen., 66. Banega z pen., 84. Konopljanka. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek (ČR). Diváci: 36.959.

Spustit audio